Juhani Suomalainen 1956-2024

Tänään 28.6. laskettiin haudan lepoon pitkäaikainen Lentopelastusseuran jäsen Juhani Suomalainen. Jussi toimi lentäjänä Kuopion Lentäjissä sekä myös hälytysryhmässä LEKO 414 KuLe.

Jussi kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen kotonaan 9.6.

Muistokirjoituksen on kirjoittanut Kuopion Lentäjien Seppo Koivisto.

Kerhomme jäsen Jussi Suomalainen poistui joukostamme 9.6.2024, hän oli syntynyt 13.4.1956. Jussi oli viimeiseen saakka kerhomme aktiivisimpia lentäjiä. Kun palolentoja oli tarjolla, ei häntä tarvinnut houkutella monta kertaa lennolle. Jussi toimi takavuosina myös palolentotukikohtamme päällikkönä ja oli tässä tehtävässä aktiivinen toimija Pohjois-Suomen aluehallintoviraston suuntaan.

Maanpuolustus oli erikoisen lähellä Jussin sydäntä ja hän oli mukana Maanpuolustuskoulutuksen toiminnassa. Hän toimi myös aktiivisesti Karjalan lennoston killassa houkutellen kiltaan mukaan kymmeniä uusia jäseniä.

Suomen Lentopelastusseuran toimintaan Jussi osallistui tukikohtatasolla seuran perustamisesta lähtien ja hyödynsi hyviä yhteyksiään Karjalan Lennostoon minkä seurauksena saimme Lennostolta arvokasta tukea valtakunnantasoisten harjoitusten järjestämisessä.

Kerhon varauskirjassa on vieläkin Jussin KLD: n käyttövarauksia jotka suruksemme jäävät nyt käyttämättä.

Hyviä lentoja myös jatkossa, Jussi!

2 vastausta artikkeliin “Juhani Suomalainen 1956-2024”

  1. Kiitos Jussin muistamisesta! Ikävä on suuri.

    T.Vuokko Suomalainen

  2. Kiitos muistokirjoituksesta. Jäämme kaipaamaan. Emme sano lopullisia hyvästejä. Vielä me näemme ja tapaamme siellä mistä toivon valo tähän synkkään hetkeen loistaa. Kiitos kaikesta Jussi. Ikuinen valo loistakoon ylläsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *