Mikkeliin perustetaan uusi dronehälytysryhmä

Tammikuussa Suomen Lentopelastusseura järjesti koulutuksen ensimmäiselle Maanpuolustuskoulutus MPK:n toimijoista koostuvalle dronehälytysryhmälle. Tavoitteena oli kouluttaa ryhmä kadonneiden etsintään erityisesti dronejen avulla.

Dronehälytysryhmän käynnistämiseksi perustettiin vuonna 2022 yleishyödyllinen Saimaan Drone Oy. Tämä organisaatio toimii reserviläisten droneoperaattorina, vastaa koulutuksesta ja yhteistyöstä viranomaisten ja sähköyhtiön kanssa sekä huolehtii varainhankinnasta.

MPK:n dronehälytysryhmäläiset suorittivat Lentopelastusseuran järjestämän koulutuksen verkkokurssina marraskuussa. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 11 koulutettavaa opiskeli ensin teoriaa kaksi päivää Mikkelin lentoasemalla ja teki kolmantena päivänä harjoituslentoja lentoaseman maastossa.

Koulutusta oli mukana vetämässä Suomen Lentopelastusseuran valmiuspäällikkö Arto Kupiainen. Kupiainen arvioi, että Mikkeliin perustetaan Lentopelastusseuran UAS 403 Mikkeli -dronehälytysryhmä, joka voi tarjota tukea poliisille ja jatkossa myös pelastusviranomaisille.

Lue asiasta lisää Mikkelin Kaupunkilehden jutusta:

Maanpuolustuskoulutuksen ensimmäinen dronehälytysryhmä aloittaa Mikkelissä – myös paikallispuolustuksen tukeminen on mahdollista poikkeusoloissa