Markku Pitkänen 1952-2024

Teksti: Pekka Halme, Lentopelastusseuran hallituksen puheenjohtaja

”Älä koskaan anna kriisin estää sinua näkemästä mahdollisuutta” (John. F. Kennedy).

Liitän tämän ajatuksen vahvasti ystäväni Markku ”Mapi” Pitkäsen tapaan ajatella elämää ja asioita.

Vuonna 2011 Lentopelastusseura oli kriisissä ja tilanne vaati radikaaleja toimenpiteitä; koko hallitus vaihtui, toiminnanjohtajana aloitti Janne Vainio ja hallituksen puheenjohtajana allekirjoittanut. Samaan aikaan myös Mapi aloitti hallituksessa ja otti yhdistyksen talousasiat vahvasti hoitaakseen. Tulen aina olemaan sitä mieltä, että ilman Mapin vahvaa osaamista, ja hänen kykyään nähdä piileviä mahdollisuuksia kaikissa vastaantulevissa haasteissa, Suomen Lentopelastusseura ry:tä ei olisi tässä muodossa olemassa.

SLPS:n hallituksen jäsenenä Markku toimi vuosina 2011–2016, ja sen jälkeen hän siirtyi yhdistyksen talousneuvonantajan tehtävään hoitaen sitä sinnikkäästi loppuun saakka. Yhdistyksen kunniajäseneksi Mapi kutsuttiin vuonna 2019.

Mapin tekemän työn vaikutus tulee näkymään vielä pitkään, paitsi SLPS:n tavassa suunnitella taloutta, myös yhdistyksen kyvyssä reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Mapi oli toimiston isähahmo, joka jakoi mielellään talousoppia toimihenkilöille ja hallitukselle.

Omalla virkaurallani sain osallistua monenlaisiin taloutta, sen suunnittelua ja johtamista käsitteleviin koulutuskokonaisuuksiin, mutta vasta ystävyyteni Mapin kanssa sai minut ymmärtämään, miten noita saamiani hyviä oppeja on mahdollista täysimääräisesti soveltaa käytäntöön.

Jään kaipaamaan jokaviikkoisia, pitkiä puhelinkeskusteluitamme, jotka sivusivat niin yhdistyksen toimintaa kuin haasteitakin, sekä monia muita maailman tapahtumia ja ajankohtaisia asioita.

Kiitos Mapi!

Ystäväsi Pekka

Markku Pitkänen nukkui rauhallisesti pois pitkällisen sairauden murtamana 17.1.2024 klo 01:50 vaimonsa Ilyn vierellään.