Miehittämätön ilmailu

Miehittämätön ilmailu on maailmalla, ja myös Suomessa, kovassa nosteessa.Puhutaan droneista ja UAV:ista, mutta viralliseen käyttöön on vakiintunut RPA (Remotely Piloted Aircraft, kauko-ohjattu ilma-alus) itse laitteen osalta, ja kun lisätään lennättäjä, sensorit ja muut asiaankuuluvat asiat, saadaan RPAS (Remotely Piloted Aircraft System, kauko-ohjattu ilma-alusjärjestelmä). Lennättäjä on näin ollen virallisesti kauko-ohjaaja, ja joukkoon kuuluu myös kauko-ohjaustähystäjä. Laite voi olla helikopterityyppinen tai kiinteäsiipinen, ja sensorina voi olla video- tai stillkamera, jopa lämpökamera.

Laitteiden ja sensorien suorituskyky paranee päivä päivältä, ja niiden lukumäärä lisääntyy hurjaa vauhtia. Myös viranomaiset ovat hankkineet laitteita, ja koska alan ammattilaisia ja harrastajia on aina vain enemmän, on luonnollista, että laitteita käytetään myös etsintä- ja pelastustehtävissä.

Lentopelastusseura koordinoi vapaaehtoista ilmatoimintaa viranomaisen apuna, ja on vapaaehtoisten ainoa virallinen ja sopimuksin hyväksytty tapa päästä mukaan toimintaan.

Omistatko laadukkaan kauko-ohjattavan ilma-aluksen (RPA), joka on varustettu hyvällä kuvaussensorilla? Lähde laitteesi kanssa mukaan Lentopelastusseuran toimintaan RPA-kauko-ohjaajaksi. Mikäli miehittämätön ilmailu kiinnostaa, mutta sinulla ei ole laitetta, tule mukaan tiimin kauko-ohjaustähystäjäksi, kaveriksi kauko-ohjaajalle.

Mikäli olet asiasta innostunut, käy kurkkaamassa RPAS Finland ry:n internetsivuja, myös sieltä löydät lisätietoja. Lentopelastusseura antaa tehtäväkohtaisen koulutuksen etsintä- ja muita soveltuvia tehtäviä varten. Koulutuksesta löydät lisätietoja täältä.

RPA-kauko-ohjaajaksi ja kauko-ohjaustähystäjäksi pääsevät kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset ja suomea sujuvasti puhuvat henkilöt hakemalla RPAS Finland ry:n vapaaehtoiseen pelastuspalveluun liittyvää henkilöjäsenyyttä. Yhdistyksen henkilöjäsenten jäsenmaksu on 45€. Tutustu lennättäjä- ja laitevaatimuksiinJäsenhakemuksen voit täyttää täällä.

Liityttyäsi saat yhdistykseltä lisäohjeita. Käytännössä yhdistys palauttaa sinulle Lentopelastusseuran vaitiolositoumuslomakkeen, jonka täytettyäsi ja seuraan lähetettyäsi saat tunnukset seuran intranettiin ja oppimisympäristöön.

Löydät yhteystiedot täältä. Ota rohkeasti yhteyttä!

 LUE LISÄÄ TOIMINNASTA  tai  TAKAISIN ETUSIVULLE