Perinteisin menetelmin

Jo vuosikymmeniä ennen Lentopelastusseuran perustamista Suomessa on lennetty lento- ja ilmailukerhojen voimin etsintälentoja ja metsäpalovalvontalentoja. Perinne jatkuu edelleen, ja aina vaan vahvempana.

Seuran jäsenyhdistykset antavat edelleen merkittävän panoksen viranomaisia avustaviin tehtäviin kouluttamalla vapaaehtoista henkilöstöä ja tarjoamalla ilma-aluksia seuran hälytysryhmien käyttöön. Käytännössä jäsenyhdistykset muodostavat hälytysryhmät lentopaikkakohtaisiin valmiusryhmiin.

Kiinnostaako ilmailu, mutta sinulla ei ole lentolupakirjaa? Kiinteäsiipisten nelipaikkaisten lentokoneiden miehistöön otetaan perusterveitä 16 vuotta täyttäneitä suomea puhuvia Suomen kansalaisia. Aiempaa ilmailukokemusta ei tarvita. Lähde mukaan Lentopelastusseuran toimintaan ensin lentoetsijäksi ja myöhemmin tehtävänjohtajaksi. Jos sinulla on jo vaikkapa Virve-radiokokemusta, voit kouluttautua suoraan tehtävänjohtajaksi.

Mikäli sinulla jo on vähintään yksityislentäjän (PPL) lupakirja, tai harkitset sellaisen hankkimista, tule sinäkin mukaan. Etenemispolku on samanlainen, ensin lentoetsijäksi, sitten tehtävänjohtajaksi ja lopulta lentäjäksi.

SLPS järjestää satunnaisesti eri puolilla Suomea perehdytyskoulutustilaisuuksia, joissa saat toiminnasta hyvän kuvan. Ne mainitaan näiden sivujen kalenterissa. Tilaisuuksia on harvassa, joten ellei sellaista satu kohdalle, ota yhteyttä suoraan johonkin SLPS:n jäsenyhdistykseen. Mikäli innostuksesi jatkuu ja hälytysryhmällä on tarvetta uusille jäsenille, voit päästä mukaan seuraavalle kurssille. Lisätietoja koulutuksesta löydät täältä. Koulutuksista ilmoitetaan tapahtumakalenterissa.

Löydät lähimmän jäsenyhdistyksen yhteystiedot täältä. Ota rohkeasti yhteyttä!

 LUE LISÄÄ TOIMINNASTA  tai  TAKAISIN ETUSIVULLE 

Lentäjä ja tehtävänjohtaja.
Lentoetsijät