MOVA, mikä se on?

Moottoritu liidin on oiva väline maisemien katseluun ilmasta. Kun lentäjää vähän koulutetaan, se on oiva väline myös etsintä- ja pelastustoimintaan.

Lentopelastusseura koordinoi vapaaehtoista ilmatoimintaa viranomaisen apuna, ja on vapaaehtoisten ainoa virallinen ja sopimuksin hyväksytty tapa päästä mukaan toimintaan.

Onko sinulla moottoroitu varjoliidin (MOVA) ja koulutustodistus sillä lentämiseen? Oletko vähintään 16-vuotias suomea puhuva Suomen kansalainen? Voit lähteä mukaan Lentopelastusseuran toimintaan MOVA-lentopelastajaksi. Seuran jäsenenä on tarkoitusta varten perustettu yhdistys (Suomen Liidinpelastajat ry, SULPE), joka kokoaa halukkaat koulutettaviksi ja hälytysryhmiksi.

Mikäli olet innostunut asiasta, voit liittyä SULPE:en sivun alaosassa olevan jäsenhakemuslinkin kautta.

Liityttyäsi saat yhdistykseltä lisäohjeita. Käytännössä yhdistys lähettää sinulle Lentopelastusseuran vaitiolositoumuslomakkeen, jonka täytettyäsi ja seuraan lähetettyäsi saat tunnukset seuran intranettiin ja oppimisympäristöön. Samainen vaitiolositoumuslomake löytyy myös näiltä nettisivuilta (Materiaalia – Tiedostot).

Koulutuksesta löydät lisätietoja täältä, ja koulutustapahtumista ilmoitetaan tapahtumakalenterissa. Laite-, koulutus- ja kokemusvaatimuksia löydät täältä.

Mukaan pääsee ilman erityistä pohjakoulutusta, mutta oletamme, että osaat lentää ja hallitset liitimesi hyvin ennen seuran toimintaan liittymistä.

Löydät yhdistyksen yhteystiedot täältä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Jäsenhakemus aukeaa tästä.

 LUE LISÄÄ TOIMINNASTA  tai  TAKAISIN ETUSIVULLE