Vuoden 2024 toimintakertomus on julkaistu – tutustu viime vuoden toimintaan!

Toimintakertomus 2024

Suomen Lentopelastusseuran vuoden 2024 toimintakertomus on nyt luettavissa. Toimintakertomuksessa hallituksen puheenjohtaja käy läpi viime vuotta, ja lisäksi kerromme tarkemmin toiminnasta, harjoituksista ja koulutuksista sekä esittelemme tilinpäätöksen.

Kertomuksessa on myös julkaistu vuoden 2024 lentopelastaja sekä vuoden hälytysryhmä. Tänä vuonna toimintakertomus julkaistaan ainoastaan verkkoversiona, ja voit tutustua siihen alta:

Saat kuvan isommaksi klikkaamalla.

Jos upotus ei näy, voit lukea toimintakertomuksen täältä: https://indd.adobe.com/view/ad3881e0-bc17-4a25-928c-146517afa66f

Ilmoittaudu mukaan UAS-koulutusinfoon

Suomen Dronepelastajat ja Suomen Lentopelastusseura järjestävät UAS-koulutusinfon torstaina 6.3.2025. Tapahtuma järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä.

Tapahtumassa kerrotaan Suomen Dronepelastajat ry:n toiminnasta ja kuluvan vuoden koulutusjärjestelyistä erityisesti peruskoulutuksen osalta.

Ilmoittatuneille lähetetään osallistumislinkki tapahtumaan torstaina 6.3.2025 aamupäivän aikana.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan

Lentopelastusseura osana Yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa

Lentopelastusseura on mainittu osana Yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa!

Yhteiskunnan turvallisuusstrategiassa kuvataan kokonaisturvallisuuden toimintamalli, jossa yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehditaan viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistoimintana. Lentopelastusseura on mainittu pelastustoimen kohdalla.

20. Pelastustoimi

”Pelastustoimen palvelut suunnitellaan ja toteutetaan siten, että ne voidaan hoitaa mahdollisimman tehokkaalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla ja että onnettomuusja vaaratilanteissa tarvittavat toimenpiteet voidaan suorittaa viivytyksettä ja tehokkaasti kaikissa eri turvallisuustilanteissa. Pelastustoimen palvelutason tulee vastata kansallisia, alueellisia ja paikallisia tarpeita ja onnettomuusuhkia. Pelastustoimen viranomaiset varautuvat toimialaansa kuuluvien väestönsuojelutehtävien hoitamiseen riittävin suunnitelmin ja ennakkovalmisteluin sekä huolehtivat vastuullaan olevien suunnitelmien ja toimien yhteensovittamisesta muiden viranomaisten, laitoksien ja liikelaitoksien kanssa. Toimintaa harjoitellaan ja henkilöstöä koulutetaan ennalta erityisesti erilaisia suuronnettomuuksia varten mutta myös poikkeusolojen tehtäviin.”

Osana tätä kokonaisuutta Suomen Lentopelastusseura tukee pelastustoimen palveluja ja varautumista.

Tutustu Valtioneuvoston Turvallisuuskomitean Yhteiskunnan turvallisuustrategiaan täältä.

 

Yhteiskunnan turvallisuusstrategia

MOVA-lentopelastajan koulutus nyt ePerusteissa

MOVA-lentopelastaja

Suomen Lentopelastusseuran pitkäjänteinen työ koulutusten kehittämiseksi jatkuu uudella askeleella: MOVA-lentopelastajan koulutus on lisätty ePerusteisiin. Tämä täydentää aiemmin ePerusteisiin lisättyjä Lentopelastusseuran koulutuksia, kuten lentoetsijän, tehtävänjohtajan ja lentäjän koulutukset.

Miksi MOVA-koulutus lisättiin ePerusteisiin?

ePerusteisiin lisääminen vahvistaa MOVA-lentopelastajan koulutuksen asemaa ja tuo sen laajempaan tietoisuuteen. ePerusteet on valtakunnallinen työkalu, joka mahdollistaa koulutusten vertailun ja jäsennellyn esittelyn. ePerusteet sisältää tietoa muun muassa opetussuunnitelmista, tutkinnon perusteista ja eri koulutuksista. Palvelun avulla voi tutustua eri opetussuunnitelmien rakenteisiin, tavoitteisiin ja sisältöihin helposti verkossa.

Mitä hyötyä ePerusteista on?

Koulutuksen lisääminen ePerusteisiin tuo useita etuja:

  1. Selkeys ja läpinäkyvyys: Koulutuksen sisällöt, tavoitteet ja osaamisvaatimukset ovat helposti saatavilla ja ymmärrettävissä.
  2. Arvostuksen kasvu: ePerusteissa näkyvyys nostaa MOVA-lentopelastajan koulutuksen profiilia ja voi houkutella uusia toimijoita mukaan vapaaehtoistoimintaan.
  3. Laatu ja yhteismitallisuus: Koulutuksen rakenne ja sisältö ovat yhdenmukaisia muiden koulutusten kanssa, mikä helpottaa sen tunnustamista muiden toimesta.

Nyt myös MOVA-koulutuksen tiedot on mahdollista tallentaa Koski-opintorekisteriin

Suomen Lentopelastusseura on yksi Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöistä. Sivis tarjoaa jäsenjärjestöjensä kanssa toteutettujen koulutusten osallistujille mahdollisuuden tallentaa suoritustietoja osaksi valtakunnallista opetuksen ja koulutuksen tietovarantoa eli Koski-rekisteriä. Tavoitteena on tehdä koulutuksella hankittu osaaminen näkyväksi tavalla, joka on hyödyksi osallistujalle. Koskeen tallennetut koulutusten tiedot ovat ensisijaisesti vain osallistujan itsensä tarkasteltavissa Oma Opintopolku -palvelussa. Hän voi halutessaan jakaa koulutustietojaan myös muille.

Suoritustieto tallennetaan Koskeen vain, jos osallistuja antaa siihen suostumuksensa.
Suostumusta ei tarvitse antaa, eikä se ole edellytys koulutukseen osallistumiselle. Ainoastaan hyväksytyt suoritukset siirretään Koskeen.

Mikä on Koski-tietovaranto?

Koski on kansallinen tietovaranto. Opintosuorituksia tallennetaan valtakunnalliseen rekisteriin, koska vapaassa sivistystyössä hankittu muu kuin tutkintotavoitteinen osaaminen halutaan saada näkyväksi. Vapaan sivistystyön opiskelu tuo osallistujille monenlaista työelämässä ja vapaa-ajalla tarvittavaa osaamista, jonka tunnistamista ja tunnustamista rekisterillä pyritään parantamaan.

Lisätietoa Koski-palvelusta: KOSKI-palvelu | Opetushallitus

Tutustu MOVA-lentopelastajan ePerusteisiin

Tarkoituksena on myös kehittää UAS-koulutusta ja saattaa se ensi vuonna ePerusteisiin ja Koski-tietovarantoon.